BRIT VETERINARY DIET DOG HYPOALLERGENIC 400G

Tylko 0 pozostał
16,50 zł
Więcej informacji
ukryj cene Nie
tylko hodowcy Nie
BRIT VETERINARY DIET DOG HYPOALLERGENIC
Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla psów –obniżenie nietolerancji składników i substancji odżywczych. Wspomaganie funkcji skóry w przypadku dermatozy i wypadania sierści. Wysoki poziom kwasu linolowego (LA) i sumy kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
WSKAZANIA:
    • Nieprawidłowe reakcje na pokarm z objawami dermatologicznymi
    • Część podejścia terapeutycznego w chorobach skóry (alergia, atopia, zapalenie ucha)
    • Nieprawidłowe reakcje na pokarm z objawami gastroenterologicznymi
    • Część podejścia terapeutycznego w problemach przewodu pokarmowego (chroniczne biegunki, IBD, SIBO)
INSTRUKCJA DOTYCZĄCA KARMIENIA: W przypadku łączenia z suchą karmą Brit VD Dog Grain Free Hypoallergenic należy odpowiednio zmniejszyć dzienną dawkę. Zalecany okres stosowania - 3 do 8 tygodni: jeśli objawy nietolerancji zanikają, można stosować początkowo przez okres 1 roku (w przypadku obniżenia nietolerancji składników i substancji odżywczych). Zalecany okres stosowania: początkowo do 2 miesięcy (w przypadku wspomagania funkcji skóry w przypadku dermatozy i wypadania sierści). Przed użyciem lub przed przedłużeniem okresu stosowania zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii. Należy zapewnić w sposób ciągły wodę do picia. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
 
Energia Metaboliczna 1130 kcal/kg Kwasy Tłuszczowe Omega 3: 0,3% Kwasy Tłuszczowe Omega 6: 0,2%
 
Wielkość Porcji
Waga psa
(kg)

5-10
10-30
30-60
Dzienna porcja
(g/dzień)

200-400
400-1000
1000-1600

SKŁAD:

  • łosoś (55%),
  • groszek zielony (4%),
  • olej z łososia (3%),
  • mąka grochowa,
  • lignoceluloza,
  • węglan wapnia,
  • suszone algi (0,5%, Schizochytrium limacinum),
  • suszone algi brunatne (0,5%, Ascophyllum nodosum),
  • mannanooligosacharydy (0,005%),
  • betaglukan (0,005%),
  • fruktooligosacharydy (0,004%),
  • Jukka Mojave (0,003%),
  • suszony rokitnik zwyczajny (0,003%).

SKŁADNIKI ANALITYCZNE:

  • białko surowe 8%,
  • tłuszcz surowy 8%,
  • wilgotność 78%,
  • popiół surowy 2,5%,
  • włókno surowe 1%,
  • wapń 0,2%,
  • fosfor 0,3%,
  • sód 0,25 %,
  • magnez 0,1%,
  • EPA (20:5 n-3) 0,01%,
  • DHA (22:6 n-3) 0,15%.

DODATKI DIETETYCZNE W 1 KG:

  • witamina A (3a672a) 5 000 j.m.,
  • witamina D3 (3a671) 400 j.m.,
  • witamina E (3a700) 200 mg,
  • witamina C (3a312) 150 mg,
  • biotyna (3a880) 0,8 mg,
  • cynk (3b606) 35 mg,
  • żelazo (3b106) 20 mg,
  • mangan (3b504) 12 mg,
  • jodek potasu (3b201) 0,2 mg,
  • miedź (3b406) 5 mg,
  • selen (3b8210) 0,05 mg.
  • DODATKI TECHNOLOGICZNE W 1KG: mączka chleba świętojańskiego (E410) 5 000 mg.
Slava Yurthev Copyright