BRIT VETERINARY DIET DOG GASTROINTESTINAL LOW FAT 400G

Tylko 0 pozostał
16,50 zł
Więcej informacji
ukryj cene Nie
tylko hodowcy Nie
BRIT VETERINARY DIET DOG GASTROINTESTINAL LOW FAT
Dietetyczna karma pełnoporcjowa dla psów z zaburzeniami wchłaniania lipidów, enteropatią białkogubną i zapaleniem trzustki – ograniczenie ostrych zaburzeń wchłaniania jelitowego, wyrównywanie zaburzeń trawienia, w przebiegu ostrej biegunki oraz w okresie rekonwalescencji.
WSKAZANIA :
  • Zaburzenia gastroenterologiczne ( biegunka, wymioty)
  • Łagodzenie przewodu pokarmowego po biegunce lub wymiotach
  • Ostre i chroniczne zapalenie trzustki
  • Wzdęcia
  • Zaburzenia trawienia
  • Zewnątrz wydzielnicza niewydolność trzustki (EPI)
INSTRUKCJA DOTYCZĄCA KARMIENIA: Przed użyciem zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii. W przypadku łączenia z karmą suchą Brit VD Dog Grain Free Gastrointestinal Low Fat należy odpowiednio zmniejszyć dzienną dawkę. Wysokostrawna karma o podwyższonej zawartości sodu i potasu. W przypadku wyrównywania zaburzeń trawienia początkowo do 12 tygodni oraz przez całe życie w przypadku przewlekłej niewydolności trzustki. Przed użyciem lub przedłużeniem okresu stosowania zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii. Dzienną dawkę karmy należy podzielić na mniejsze porcje i podawać przez cały dzień. Należy zapewnić psu stały dostęp do miski świeżej wody. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 dni.
 
Energia Metaboliczna 840 kcal/kg Kwasy Tłuszczowe Omega 3: 0,2% Kwasy Tłuszczowe Omega 6: 0,2%
 
Wielkość Porcji
Waga psa
(kg)

5-10
10-30
30-60
Dzienna porcja
(g/dzień)

400-620
600-1400
1200-2200

SKŁAD:

  • tuńczyk (40%),
  • flaki jagnięce (14%),
  • groch zielony (4%),
  • drożdże piwne (3%),
  • mąka grochowa,
  • lignoceluloza,
  • węglan wapnia,
  • psyllium – łuski i nasiona (0,5%),
  • suszone algi (0,5%, Ascophyllum nodosum),
  • mannanooligosacharydy (0,005%),
  • βglukany (0,005%),
  • fruktooligosacharydy (0,004%),
  • Jukka Mojave (0,004%),
  • suszony rokitnik zwyczajny (0,004%).

SKŁADNIKI ANALITYCZNE:

  • białko surowe 8%,
  • tłuszcz surowy 2%,
  • wilgotność 78%,
  • popiół surowy 2,5%,
  • włókno surowe 1,3%,
  • cukry ogółem (jako Bezazotowe związki wyciągowe) 8,2 %,
  • wapń 0,3%,
  • fosfor 0,3%,
  • sód 0,2 %,
  • magnez 0,07%,
  • potas 0,3 %.

DODATKI DIETETYCZNE W 1 KG:

  • witamina A (3a672a) 5000 j.m.,
  • witamina D3 (3a671) 200 j.m.,
  • witamina E (3a700) 250 mg,
  • witamina C (3a312) 80 mg,
  • biotyna (3a880) 0,5 mg,
  • cynk (3b606) 30 mg,
  • żelazo (3b106) 15 mg,
  • mangan (3b504) 18 mg,
  • jod (3b201) 1,0 mg,
  • miedź (3b406) 1,2 mg,
  • selen (3b810) 0,05 mg,
  • L-karnityna (3a910) 80 mg,
  • tauryna (3a370) 500 mg,
  • glutaminian monosodowy (2b621) 3000 mg,
  • L-arginina (3c364) 1000 mg.
  • DODATKI TECHNOLOGICZNE W 1KG: mączka chleba świętojańskiego (E 410) 5000 mg, klinoptylolit pochodzenia osadowego (1g568) 20000 mg.
Slava Yurthev Copyright