Brit Veterinary Diets Dog Grain Free Hypoallergenic Salmon&Pea

Od 81,00 zł
test
Więcej informacji
ukryj cene Nie
tylko hodowcy Nie
Brit Veterinary Diets Dog Grain Free Hypoallergenic
PEŁNOPORCJOWA KARMA DIETETYCZNA DLA SZCZENIĄT I PSÓW DOROSŁYCH Z PROBLEMAMI DERMATOLOGICZNYMI:
    • ALERGIA I ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY
    • REAKCJE ALERGICZNE I NIETOLERANCJA POKARMOWA
    • ELEMENT KOMPLEKSOWEGO LECZENIA DERMATOLOGICZNEGO
DIETA ELIMINACYJNA W CELU WYKLUCZENIA ALERGII POKARMOWYCH PEŁNOPORCJOWA, HIPOALERGICZNA KARMA DIETETYCZNA DLA PSÓW W CELU OGRANICZENIA RYZYKA WYSTĄPIENIA ALERGII I NIETOLERANCJI POKARMOWYCH ORAZ DLA POPRAWY KONDYCJI SKÓRY I SIERŚCI:
    • HYDROLIZAT BIAŁKA ŁOSOSIA DLA ZMNIEJSZENIA RYZYKA WYWOŁANIA ALERGII POKARMOWEJ
    • BEZZBOŻOWA FORMUŁA W CELU ZMNIEJSZENIA ALERGII NA GLUTEN I NIETOLERANCJI POKARMOWEJ
    • WYSOKA ZAWARTOŚĆ KWASÓW OMEGA - 3 W CELU SUPRESJI REAKCJI ZAPALNEJ ZE STRONY SKÓRY I WZMOCNIENIA BARIERY SKÓRNEJ
    • PROBIOTYK ENTEROCOCCUS FAECIUM W CELU ZAPOBIEGANIA NIEWŁAŚCIWYM REAKCJOM UKŁADU IMMUNOLOGICZNEGO
INSTRUKCJE DOTYCZĄCE ŻYWIENIA: Skonsultuj stosowanie karmy dietetycznej Brit VD z lekarzem weterynarii. Podawaj pokarm suchy lub zwilżony letnią wodą i stosuj przez okres 3 – 8 tygodni. Jeśli nietolerancja i/lub alergie ustaną, pokarm można stosować bez ograniczeń czasowych. Zawsze zapewniaj swo jemu psu ciągły dostęp do świeżej wody pitnej.
 
Energia Metaboliczna 3760 kcal/kg Kwasy Tłuszczowe Omega 3: 1,2% Kwasy Tłuszczowe Omega 6: 0,85%
 
 
Wielkość Porcji
Waga psa
(kg)

2
5
10
15
20
25
30
40
50
60
70
80
Dzienna porcja
(g/dzień)

30
75
130
170
210
250
280
350
410
470
530
590
 

SKŁAD:

  • dehydratyzowany łosoś (30%),
  • żółty groszek (25%),
  • hydrolizowane białko łososia (18%),
  • gryka,
  • olej kokosowy,
  • pulpa jabłkowa,
  • olej z łososia (3%),
  • hydrolizowany sos z łososia (2%),
  • minerały,
  • suszone algi (0,5%, Ascophyllum nodosum),
  • suszone algi (0,4%, Schizochytrium limacinum),
  • wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów, 0,02%),
  • beta - glukany (0,02%),
  • rokitnik zwyczajny (0,015%),
  • fruktooligosacharydy (0,013%),
  • jukka Mojave (0,013%).

SKŁADNIKI ODŻYWCZE:

  • białko surowe 27,0%,
  • zawartość tłuszczu 14,0%,
  • włókno surowe 2,0%,
  • popiół surowy 7,2%,
  • wilgotność 10%,
  • kwasy tłuszczowe omega - 3 1,2%,
  • kwasy tłuszczowe omega - 6 0 ,85%,
  • EPA (20:5 n - 3) 0,3%,
  • DHA (22:6 n - 3) 0,4%,
  • wapń 1,2%,
  • fosfor 0,9%,
  • sód 0,5%,
  • magnez 0,1%.

DODATKI DIETETYCZNE NA 1KG:

  • witamina A (3a672a) 26 000 IU,
  • witamina D 3 (E671) 1800 IU,
  • witamina E (3a700) 1000 mg,
  • witamina C (3a312) 600 mg,
  • chlorek choliny (3 a890) 750 mg,
  • biotyna (3a880) 3,5 mg,
  • witamina B 1 (3a821) 2,5 mg,
  • witamina B 2 9,5 mg,
  • niacynoamid (3a315) 32 mg,
  • D - pantotenian wapnia (3a841) 25 mg,
  • witamina B 6 (3a831) 2,5 mg,
  • kwas foliowy (3a316) 1,3 mg,
  • witamina B 12 0,12 mg,
  • uwodniony aminokwasowy chelat cynku (3b606) 150 mg,
  • chelat aminokwasowy żelaza,
  • hydrat (E1) 90 mg,
  • aminokwasowy chelat manganowy,
  • hydrat (E5) 45 mg,
  • jodek potasu (3b201) 0,85 mg,
  • chelat miedzi z aminokwasami,
  • hydrat (E4) 20 mg,
  • organiczna postać selenu wytwarzana przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I - 3060 (drożdże inaktywowan e wzbogacone selenem) (3b8.10) 0,2 mg.
  • STABILIZATORY FLORY JELITOWEJ NA 1KG: Enterococcus faecium DSM 10663/NCIMB 10415 (4b1707) 1x10 9 CFU.
  • Zawiera przeciwutleniacze zatwierdzone w UE: ekstrakty tokoferolu z olejów roślinnych (1b306), palmitynian askor bylu (1b304) i wyciąg z rozmarynu.
Slava Yurthev Copyright